1300-888-101
whatsapp017-4568101

Corak Kebotakan Wanita

Apakah Corak Kebotakan Wanita ?

Masalah Rambut Wanita adalah masalah paling biasa dialami oleh wanita. Kebiasaannya ia mengikut pola tipikal penipisan rambut pada puncak kepala. Corak tipikal kebotakan rambut wanita adalah berbeza dari corak kebotakan lelaki.

Masalah Rambut Wanita tidak sebegitu mudah dikesan sepertimana pada lelaki. Ia mungkin tidak mempunyai hubungkait yang jelas dengan keturunan dan mungkin tidak boleh dikesan sepertimana "Masalah Rambut Wanita" biasa iaitu penipisan yang tersebar pada puncak kulit kepala.

Seorang wanita yang menyedari permulaan rambut gugur beliau mungkin tidak pasti samada kehilangan rambut tersebut adalah bersifat sementara atau kekal. Contohnya, sekiranya telah berlaku beberapa perkara seperti beliau hamil atau jatuh sakit, yang mungkin boleh dihubungkaitkan dengan corak kebotakan rambut wanita.

Rambut menipis pada keseluruhan kepala, tetapi garis rambut di hadapan kekal. Mungkin ada kehilangan rambut secara sederhana pada puncak kepala, tetapi ia jarang melarat sehingga tahap botak keseluruhan atau hampir botak sepertimana pada lelaki.

 

Melanggani Buletin Kami